مهارت فروشندگی

 

با سلام خدمت همه ی دوستان عزیز امیدوارم که حالتون خوب باشه امروز می خواهیم در رابطه با مهارت فروشندگی در این مقاله با شما صحبت کنید .

اما باید قبل از هر چیز یک تعریف کلی از فروش و فروشندگی داشته باشیم . پس اگر اجازه دهید برویم سراغ تعاریف مربوطه

تعریف فروش :

00

فروش چیست !

تعریف های زیادی در مورد کلمه فروش وجود دارد . خیلی ها از خود می پرسند که معنی فروش چیست ؟

حتی فروشندگانی هم که در امر فروش بسیار حرفه ای هستند ، شاید تعریف دقیقی از فروش و فروختن ندارند .

فروش « sales » به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که یک نفر –  فروشنده  – انجام می دهد تا به خریدار در انتخاب کالای مورد نظر خود کمک کند .

این کالا ؛ یا محصولی فیزیکی است یا نوعی خدمت است که خریدار از طریق فروشنده آن را انتخاب کرده و از آن استفاده می کن د.

یکی دیگر از جواب ها در سوال فروش چیست را می توان شروع یک رابطه با مصرف کننده نامید . و فروش را می توان نقطه پایانی بازاریابی «marketing » دانست .

فروشندگی :

شما به عنوان یک فروشنده چقدر با مهارت فروشندگی آشنا هستید ؟ می‌دانید چگونه باید با مشتریان خود ارتباط برقرار و آن‌ها را جذب کنید و تعامل موثری با آن‌ها داشته باشید ؟

در دنیای شلوغ امروز ، تیم فروش نقش بسیار مهمی را در ارتباط با مشتریان ایفا می‌کند . اگر شما بهترین محصولات را داشته باشید اما نتوانید به درستی آن را به بازار عرضه کنید ، قطعا در مدت کوتاهی مشتریان خود را از دست می‌ دهید و کسب و کار شما شکست می ‌خورد .

پس به عنوان یک بازاریاب و مسئول فروش ، همواره باید به هوش مشتری و چرخه حیات او توجه داشته باشید و در برنامه‌ریزی ‌ها و تدوین استراتژی‌ های خود روی آن تمرکز کنید تا بتوانید همواره یک پیام ثابت را از برند و سازمان خود ، به مشتریان انتقال دهید .

در  این مقاله 7 نکته‌ای که باید در ارتباط با مهارت ‌های فروشندگی بدانید بیان می کنیم تا بتوانید با مشتریان کسب ‌و ‌کار خود ، ارتباط مناسبی برقرار کنید و آن‌ها را جذب کنید و بتوانید بهترین عملکرد را داشته باشید:

7 مهارت مهم فروشندگی

000

گوینده و شنونده خوبی باشید :

اولین مهارت در امر فروشندگی که مهم ترین آن نیز به شمار می آید فن بیان قوی و خوب گوش دادن است .

شما باید هم بتوانید به خوبی صحبت کنید و هم شنونده ی خوبی باشید ، چون بسیاری از مشتریان دوست دارند که صحبت هایشان شنیده شود .

هر مشتری نسبت به نیاز خود دارای دغدغه هایی است که هر فروشنده وظیفه دارد به خوبی صحبت های مشتری را گوش دهد تا دغدغه ی او را پیدا کند .

بنده به شخصه رفتار های بسیاری از دوستان و فروشندگان عزیز را مورد بررسی قرار دادم و دریافتم که بسیاری از معاملات بزرگ بدون صحبت های اضافی و حتی با خوب گوش دادن فروشنده انجام می شود .

یکی از دوستان تعریف می کرد که روزی حال چندان خوبی نداشتم البته از نظر روحی نه از نظر جسمی . فکر و ذهنم درگیر مسئله ای شده بود اما همان روز با یکی از مشتریان قرار ملاقات داشتم با اینکه می دانستم حال خوبی ندارم اما چون مشتری یکی از صاحبان شرکت های برند و بزرگ کشور بود به اجبار به این قرار تن دادم و حضور به انجام رسانیدم .

هر چند سعی می کردم بیشتر صحبت کنم اما دست خودم نبود . در ابتدای قرار صحبت هایی رد و بدل شد و هر چند از قبل شناسایی کامل از همدیگر داشتیم اما با این حال حرف هایی نیز در رابطه با فروش و مسائل قرار داد رد و بدل شد هنگام برگشت سوار یک ماشین بودیم مشتری شروع به صحبت کردن کرد تنها چیزی که یادم می آید این بود که در رابطه با فوتبال و تیم مورد علاقه اش صحبت می کرد . اطلاعات کافی در رابطه با این ورزش داشتم اما حال صحبت کردن نداشتم .

اصلا متوجه نمی شدم که چه می گوید فقط از روی عادت سرم را به عنوان تایید تکان می دادم و هیچ صحبتی نمی کردم .

آن روز گذشت و مشتری پای قرار داد آمد و یک معامله بزرگ صورت گرفت بعدها که بیشتر با هم رفت و آمد داشتیم تعریف کرد که اون روز توی ماشین حال خیلی خوبی داشته تا به حال هیچ کس به اندازه ی من به صحبت های اون آن هم بدون ذره ای مخالفت گوش نکرده بود .

این داستان را آوردم که بدانید مشتری ها نیاز به صحبت کردن دارند و یک فروشنده ی خوب این را به خوبی می داند به خصوص زمانی که ارتباط شما عمیق تر شده باشد .

احساسات مشتری را برانگیزید :

0000

یکی از مهارت های فروشندگی این است که علاوه بر نکات منطقی ، احساسات مشتری را هم در گفت و گوها و قرار ملاقات های خود در نظر داشته باشید .

چه بخواهید و چه نخواهید احساسات مشتری یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در تصمیم‌گیری‌های او جهت خرید محصول یا استفاده از خدمات است و اگر شما به عنوان مسئول فروش بخواهید تنها با منطق با او ارتباط برقرار و سعی کنید از این طریق محصولات یا خدمات خود را به او عرضه کنید؛ قطعا به نتیجه دلخواه خود نمی‌رسید و ممکن است مشتریان خود را از دست بدهید.

۶ احساس مهم که با استفاده از آن می‌توانید نظر مشتری را به سمت خود جلب کنید، عبارتند از:

  1. حرص و طمع
  2. ترس
  3. انسان دوستی
  4. حسادت
  5. افتخار
  6. خجالت

جست و جو درباره مشتری :

00000

این مهارت ، مهارتی است که باید پیش از همه انجام شود . یعنی زمانی که هنوز با مشتری وارد مذاکره یا قرار ملاقات نشده اید و یا فقط صحبت های اولیه رد و بدل شده است باید انجام گیرد .

تحقیق درباره ی مشتریان و شناخت پرسونای کسب و کار از مهارت های فروشندگی است . پس قبل از ایجاد هر گونه ارتباط و گفت و گویی با مشتری ، سعی کنید او را بشناسید .

به صورت شخصی سازی شده با مشتری گفت و گو کنید :

باید با توجه به نیاز و خواسته ی مشتری ، اطلاعات محصول و خدمات خود را در اختیار او قرار دهید و از اضافه گویی در حین صحبت های خود پرهیز کنید .

به ارتباط خود با مشتری دقت کنید :

000000

توجه داشته باشید که شما با آدم هایی با احساسات و عقاید مختلف رو به رو هستید . پس اگر تنها به فرستادن ایمیل برای مشتریان خود بسنده می کنید و نتایج دلخواه خود را به دست نمی آورید ، بهتر است عملکرد خود را ارزیابی و باز طراحی کنید .

سعی کنید بیشتر برای ارتباط نزدیک با مشتری درون فضاهای مجازی وویس ارسال کنید و یا تماس بگیرید و صحبت کنید این که فقط پیام متنی ارسال کنید نمی تواند راهکار خوبی باشد .

با مشتری صمیمی شوید :

0000000

زمانی که مشتری بالقوه به سراغ شما می‌آید و قصد خرید یک محصول بسیار کوچک را دارد، قبل از اینکه به سراغ اصل مطلب بروید و به طور مستقیم از محصول خود صحبت کنید؛ سعی کنید با او ارتباط بهتری برقرار کنید و حس صمیمیت و همدلی را در او برانگیزید.

به عنوان مثال اگر مشتری به دنبال خرید یک لباس ساده و ارزان‌قیمت آمده است، با بررسی سریع سلیقه مشتری و جزئیات لباسی که پوشیده است؛ او را به سمت لباسی زیباتر و حتی گران‌تر هدایت کنید. برای داشتن گفت و گویی صمیمی‌، می‌توانید از محل زندگی آن شخص سوال کنید و با صحبت کردن در مورد آب و هوا یا انواع رستوران‌های آن محل، او را به سمت خود جذب کنید.

ایجاد حس صمیمیت و همدلی می‌تواند یکی از مهم ترین مهارت های فروشندگی باشد. همواره سعی کنید مشتری را درباره چیزهایی که دوست و برایش اهمیت دارد، درک کنید و با نحوه صحبت کردن خود، با او ارتباطی موثر برقرار کنید و در نهایت درباره محصولات و خدمات خود، صحبت کنید.

با مشتری مشارکت داشته باشید :

shakhes 1

این موضوع را هم در نظر داشته باشید که تمام مشکلات و چالش‌های شما با این روش حل نمی‌شود. در حوزه مشارکت با مشتری، مهارت‌های یک فروشنده خوب شامل موارد زیر است:

  • به صورت ناگهانی با مشتری ارتباط برقرار نکنید.
  • به نیاز‌های مشتری توجه کنید.
  • برای کمک به مشتری، از خودش سوال بپرسید و نقش یک مشاور را داشته باشید.

مثلا می‌توانید بخشی از محتواهایی که فکر می‌کنید، نیاز آن‌ها را رفع می‌کند، برای آن‌ها ارسال کنید یا به سراغ محتواها و منابعی بروید که بیشترین و بهترین بازخورد را از طرف خریدارهای دیگر، داشته است. یکی دیگر از کارهایی که می‌توانید انجام دهید، ایجاد فایلی از سوال‌های متنوع کاربران و خریدار های دیگر است تا بتوانید پیام مشخص و از قبل تعیین‌شده‌ای را برای آن‌ها ارسال کنید.

در پایان باید بگویم که فروشندگی یک امر بسیار لذت بخش و خاطره انگیز است که به راحتی و فقط با در نظر داشتن چند نکته ساده می توان به یک فروشنده ماهر تبدیل شد .

آبتین استار برای تمامی شما فروشندگان و ارائه کنندگان خدمات آرزوی سلامتی و پیشرفت روزانه را دارد .

برای ارتباط با ما می توانید به صفحه تماس با ما مراجعه کنید .

 

علی اصغر خانی
0
برچسب ها

ارسال دیدگاه